Pentru totdeauna nu exista

“Oricine a ajuns sa piarda ceva care gandea ca ii este destinat pentru totdeauna ajunge sa inteleaga ca nimic nu ii apartine cu adevarat”.

Sunt amuzanti oamenii in micimea lor cum se joaca cu vorbe mari gen “Mereu”, “Pentru totdeauna”, “Pana la sfarsitul vietii”, “Niciodata”, cum fac juraminte si promisiuni pentru toata viata, cum isi dau cu parerea cu naivitate sau cu aroganta despre cum vor sta lucrurile peste 15-20 de ani ca si cum ei ar avea vreo putere asupra karmei si ar avea vreun glob magic prin care sa se uite sa isi vada macar ziua de maine…daramite viitorul indeparatat…

Desigur, povestile de iubire nu ar mai fi atat de siropoase fara juramintele cu ‘Mereu”, ‘Totdeauna”, nuntile nu ar fi atat de lacrimogene fara aceste juraminte, promisiunile ce stau la baza relatiilor  nu ar fi atat de emotionante fara juramintele despre eternitate, dar adevarul trist pe care trebuie sa il privim in fata este ca …Pentru Totdeauna Nu Exista! Nimic nu e etern! Nici noi, nici iubirea, nici tineretea, nici familia…

Atunci cand in viata ta ai ceva – un lucru sau o stare de bine si de fericire sau o persoana – care te face fericit / a si iti aduce zambet, lumina, incredere, bucurie, speranta in viata, te echilibreaza si te completeaza…Ei bine! Fii recunoscator / recunoscatoare pentru acele momente, pretuieste-le, bucura-te de ele, daruieste si tu inapoi acele sentimente bune pe care le primesti si SPERA ca ceea ce ai bun in viata ta in acel moment va dura cat mai mult.

Pentru ca eu si oricine a ajuns sa piarda ceva sau pe cineva despre care a crezut  – din naivitate sau poate din aroganta, din prea multa siguranta sau din imaturitate – ca ii apartine pentru totdeauna… a aflat…ca…NIMIC si…mai ales…NIMENI nu ne apartine cu adevarat !

Tot ce poti sa faci e sa traiesti clipa !

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.